توضیحات دوره آموزشی پرورش میگو
دوره متفاوت را بگذرونید
💢 دوره آموزشی پرورش میگو:
🔹میگو از دسته آبزیان پرورشی گرمابی است که بیشتر در جنوب کشور در حال پرورش میباشد. میگو هم مانند ماهی برای رشد بهتر نیاز به اکسیژن و هوادهی دارد .
🔹 طول عمر این جانوران با توجه به نوع گونه و شرایط محیطی بین یک تا هفت سال است و معمولاً در تمام عمرشان به تنهایی زندگی میکنند. البته در برخی از گونههای میگو در دورهٔ تولید مثل تجمعات بزرگی از آنها قابل مشاهده است.
🔹هرچه شرایط دمایی و سلامت آب مطلوب تر باشد شرایط بهتری برای رشد آبزی فراهم میشود. از آنجا که میگو در مناطق گرمسیر پرورش داده میشود پس لزوما نیازمند هوادهی بیشتری در استخر های پرورش میگو میباشیم چون هر چه دمای آب بالاتر می رود اکسیژن آب کمتر میشود. اگر اکسیژن لازم تامین نشود امکان تلفات آبزی بیشتر میشود
✅ در آبهاي خليج فارس و درياي عمان 18 گونه ميگو شناسايي شده است. مهمترين گونه اقتصادي از نظر صيد و صيادي ، ميگوي ببري سبز (Penaeus semisulcatus) مي باشد
✅ولی ویژگیها و محاسن گونه بومی دریای عمان بنام سفید هندی ( P. indicus ) در پرورش مصنوعی ، سبب شد تا خیلی سریع و در مدتی کمتر از4 سال این گونه جایگزین گونه های قبلی در تمامی مزارع پرورشی سواحل دریای عمان و خلیج فارس شود و بصورت تنها گونه اختصاصی پرورشی ایران درآید و حتی بعدها پای آن به کناره های دریای مازندران که فقط واجد آبهای لب شور بود نیز، باز شود
👌👌👌اگر سرمایهای دارید که نمیدانید با آن چکار کنید، کسب و کار پرورش میگو میتواند فرصت مناسبی برای حفظ ارزش دارایی و سودآوری شما باشد.
👌 کسب و کار پرورش میگو با توجه به قیمت بالای این محصول در بازارهای جهانی و همچنین بازار داخل، میتواند سودآوری مناسبی را برای سرمایهگذران این حوزه و همچنین ارزآوری مناسبی را در این شرایط تحریمی به همراه داشته باشد.
👌مزارع پرورش میگو در حال حاضر در کشور بهصورت مزارع 20 هکتاری طراحی شده است که 16 هکتار استخر مفید دارد. جالب است بدانید کشورهای اصلی پرورشدهنده میگو مانند تایلند، ویتنام، چین و مکزیک از پتانسیل ایران در زمینه پرورش میگو بهرهمند نیستند.
كسانی كه میخواهند وارد این کسبوکار شوند با سرمایه لازم وارد كار شوند، از تجارب دیگران بهره بگیرند و اصول علمی و بهداشتی را رعایت كنند. در این صورت است که میتوانند در این حوزه موفق عمل كنند.
برای پرورش میگو به چه امکاناتی لازم است ؟
- قبل از میگو ریزی باید استخر را آهک زدایی کنید
- سپس استخر را پر از آب کنید
- سپس برای اینکه آب استخر گندزدایی و تقویت شود از کود و کود مرغی استفاده کنید
- معمولا برای هر استخر 100 یکلو کود مناسب است
- بعد از 10 روز که کود زدایی انجام شد می توانید میگو ها را درون آب بریزید.
-
پرورش دهنده یا مزرعه دار در پرورش میگو می تواند به مرکز تکثیر لارو مراجعه کند و بچه میگوی مورد نیاز خودرا که از قبل سفارش داده است خریداری می کند و به مزرعه منتقل می کند قبل از اینکه میگوها وارد استخر شوند باید میگوها با شوری و دمای استخر که میحط جدیدی برای آن محسوب می شود عادت کند برای این کار حدود یک ساعت و با آرامی میگوها را در همان کیسه های پلاستیکی که از مرکز تکثیرآورده شده است درون آب استخر قرار داده و کم کم از آب استخر به آن اضافه می کنند تا میگو با محیط جدید خود کاملا آداپته شود در غیر این صورت میگوها دچار تلفات می شوند پس از عمل عادت پذیری میگوها را به آرامی درون آب استخر رها می کنند و کار ذخیره سازی خاتمه می یابد.
-
در هر استخر بین 180 تا 250 هزار تا میگو می توانید رها کنید
-
هر میگو زمانی که وارد استخر می شود 1 گرم وزن دارد
-
بعد از پرورش 4 تا 5 ماهه میگو به 15 تا 20 گرم می رسد
-
معمولا از هر استخر 2000 کیلوگرم میگو برداشت می شود.
👌👌مهم ترین مزیت پرورش میگو ارزش غذایی بالای آن است.
👌این خواص تغذیه ای شامل -پروتئین بالا
-اسید چرب مفید مانند امگا۳
- پکیج کاملی از ویتامین ها و مواد معدنی مانند ویتامین های گروه B
- کلسیم. فسفر، سلنیوم، آهن، سدیم، پتاسیم و...
👌 همچنين ميزان كلسترول در 100 گرم ميگو حدود يک سوم ميزان كلسترول موجود در 100 گرم تخم مرغ است.
👌چربي و کلسترول حاصل از گوشت ميگو بدليل ميزان بالاي اسيد هاي چرب غير اشباع, امگا 3 زياد و امگا 6 آن اثري بر چربي و کلسترول خون, که ناشي از عدم تجزيه اسيد هاي چرب اشباع است, ندارد.
👌 وجود سلنيم در گوشت ميگو باعث کاهش رشد سلول هاي سرطاني مي گردد.
اشتغال رایی
معمولا در یک مزرعه 20 هکتاری افراد زیر مشغول به کار هستند:
مدیرمزرعه: 1 نفر
کارشناس: 1 نفر
موتوریست: 1 نفر
سرکارگر: 1 نفر
کارگر: 6 تا 8 نفر
راننده و تدارکات: 1نفر
نگهبان: 2 نفر
در موقع صید میگو از استخر هم حدود 10تا 15 نفر کارگر موقت برای صید میگو در آنجا مشغول به کار می شوند.
💢 نکات قابل توجه جهت سوددهی بالا در پرورش میگو:
توجه به تنوع گونه اي ميگو با ديد منطقه اي, تکثير و پرورش گونه هاي با توان توليد بالا, و مقاوم در برابر شرايط متنوع اکولوژيکي, مقاوم در برابر بيماري, سريع الرشد همچنين کاهش هزينه هاي توليد, افزايش توليد در واحد سطح و افزايش سطح زير کشت ميگو از راهکار هاي دستيابي به اهداف كيفي و كمي شيلات ايران و مؤسسه تحقيقات شيلات در برنامه هاي توسعه اي کشور است. انجام تحقيقات پيرامون موارد فوق, نبهداشت و بيماري هاي ميگو تغذيه, ژنتيک و اصلاح نژاد ميگو, و در نهايت فراوري ميگو، تقويت بنيادين ساختار تحقيقات پژوهشكده ميگوي كشور را اجتناب ناپذير مي نمايد.
⭕ سرفصل های دوره آموزشی پرورش میگو:
✅ مبانی و شیو ه های پرورش میگو
✅ تجارت داخلی و جهانی میگو
✅آناتومی و فیزیولوژی بدن میگو
✅ توجیه اقتصادی پرورش میگو(هزینه و درآمد)
✅ ظرفیت و فرصت های پرورش میگو
✅ معرفی نژادهای مختلف میگو
✅ مدیریت غذادهی در پرورش میگو
✅ بیماری ها و رعایت اصول بهداشتی میگو
✅ مدیریت آب
✅ مدیریت آماده سازی استخرهای پرورش میگو
✅مدیریت مولدسازی و پرورش مولد میگو
✅ بازاریابی و فروش.
شهریه دوره آموزشی :
آنلاین : 500.000 هزارتومان
دوره آنلاین بصورت زنده در سایت برگزار می گردد(ظرفیت 10 تا 25 نفر) بهمراه مدرک معتبر
حضوری : 600.000 هزارتومان
دوره حضوری با رعایت پروتکل های بهداشتی (تعداد شرکت کنندگان 10 تا 15 نفر) بهمراه ارئه مدرک معتبر
طلایی : 3.500.000 میلیون تومان
دوره طلایی با ظرفیت 2 تا 5 نفر برگزار می شود که با توجه به شرایط هر دوره بصورت تئوری و عملی و یا همراه با بازدید و دارای مدرک معتبر می باشد.
مجازی : 350.000 هزار تومان
دوره مجازی مبتی بر متن می باشد که پس از ثبت نام در دوره ،فایل پی دی اف آموزشی و یا سی دی آموزش دوره در اختیار کارآموزان قرار می گیرد.
نکته : این دوره بدون مدرک آموزشی است